Deprem Felaketine Yönelik Memur-Sen Başkanlar Kurulu Kararları

06 Şubat 2023 Pazartesi 18:00:00

06.02.2023 Pazartesi günü saat 04.17’de meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olarak tespit edilen 7,7 büyüklüğündeki deprem felaketi; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana başta olmak üzere çevre illerde yoğun şekilde hissedilmiştir. Depremin yol açtığı can kayıpları ve yaralanmalar ile maddi hasarlar tüm milletimizi derinden üzmüştür. Milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde Devletimizin tüm olanaklarının seferber edildiği, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkının yoğun uğraş ve gayretleriyle enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması, vatandaşlarımızın barınma ve yemek ihtiyaçlarının karşılanması ve felaketin yaralarının sarılması büyük hızla devam etmektedir.

Depremin yaşandığı an itibariyle Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerimiz, depremden etkilenen vatandaşlarımıza yardımcı olmak için AFAD koordinatörlüğünde ilgili bölgelere derhal intikal etmiştir. Memur-Sen olarak; tarihsel sorumluluğumuz, toplumsal olaylarda hassasiyet göstererek elini taşın altına ilk koyan kuruluşlardan biri olmamız, mazlum ve mağdur olanların yanında olmayı ilke edinen ve bunun örneklerini her zaman gösteren duruşumuzla Başkanlar Kurulumuzu ivedi olarak toplayarak almış olduğumuz kararları kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

1- Konfederasyonumuz ve bağlı Sendikalarımızın tüm eylem ve organizasyonları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

2- Tüm Teşkilatımızın ve üyelerimizin Kızılay’a kan bağışında bulunmaları için çağrı yapılmıştır.

3- Deprem bölgesine sevk edilen Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerimize diğer gönüllülerimizin de katılması kararlaştırılmıştır.

4- Depremin yoğun hissedildiği 10 İlimize yönelik olarak Konfederasyonumuzun ve bağlı Sendikalarımızın Genel Başkanları koordinesinde 10 ayrı ekip oluşturularak söz konusu illerde yapılabileceklerle ilgili araştırma ve tespitler yapılmasına, bölge teşkilatımızın arama kurtarma çalışmalarına destek vermesine karar verilmiştir.

5- Memur-Sen koordinesinde başta bağlı Sendikalarımızın katkı ve katılımıyla maddi yardım havuzu oluşturulmasına, bu yardımların AFAD kontrol ve denetiminde depremzedelere ulaştırılmasına karar verilmiştir.

6- Depremden etkilenen, can kaybı, yaralanma, barınma ve diğer ihtiyaçlar bakımından mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yardım yapmak isteyenlerin Kızılay, AFAD, İHH, Deniz Feneri Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı vb. kurumlara yönlendirilmelerine karar verilmiştir.

7- Memur-Sen İl Temsilciliklerinin Kızılay, AFAD ve illerdeki STK’larla istişari çalışmalarda bulunarak depremzedeler için her türlü yardım faaliyetlerine yönelik inisiyatif almalarına karar verilmiştir.

8- Bağlı Sendikalarımızın Genel Kurullarının imkân ve şartlar değerlendirilerek Mart ayına ertelenmesinin ilgili Yönetim Kurullarında görüşülerek kararlaştırılmasına karar verilmiştir.

Benzer İçerikler

Örnek Teşkil Eden Hukuki Kazanım
Enerji Bir-Sen’in girişimleriyle, Türk Patent ve Marka Kurumu bünyesinde Sınai Mülkiyet Uzmanı olara...
Hukuki Mücadelemiz Sonuç Verdi
Eş Durumu tayin talebinin reddi İdare Mahkemesinden döndü
Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) Toplantısı Gerçekleştirildi
“Yeni Bir Toplu Sözleşme Kanunu Artık Kaçınılmazdır”
Genel Başkan Yalçın 8. Dönem Toplu Sözleşme Sürecini Değerlendirdi “Enflasyonun Faturası Yine Memura ve Emekliye Kesilmiştir”
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uzlaşmazlıkla sonuçlanan 8. Dönem Toplu Sözleşme ve Hakem Kurulu...
Memur-Sen Hakem Kurulu’ndan Çekildi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uzlaşmazlıkla sonuçlanan 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ardın...
KİMSE BİZDEN MEMURU MEÇHULE BIRAKAN YOLU SEÇMEMİZİ BEKLEMESİN
8. Dönem Toplu Sözleşme süreci, genele ilişkin kısımda kamu işvereninin memuru ve emekliyi yok sayan...
HAKEM KURULU, İADE-İ İTİBAR FIRSATINI İYİ DEĞERLENDİRMELİDİR!
Memur-Sen olarak, bugüne kadar Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun “Kamu İşvereni Hakem Kurulu” olarak...
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Başvurmadık!
“Gelirde adalet ücrette denge” ilkesiyle yürüttüğümüz; bozulan iş barışını inşa, memur ve emeklileri...
Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu 8. Dönem Toplu Sözleşmesi İmzalandı
2026 ve 2027 yıllarını kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Enerji, Sanayi ve Madencilik Hiz...
Yalçın: İnisiyatif Hükümettedir
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, mutabakatsızlıkla sonuçlanan 8. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonr...
TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ UZLAŞMAZLIKLA SONUÇLANDI
Kamu görevlilerinin ve emeklilerin refah seviyesini artırmak, geçmişteki kayıplarını telafi etmek, ü...
Kamu İşvereni’nden Üçüncü Teklif Geldi
Ali Yalçın: "Bu Rakamlara Çalışma Barışı Asla Sağlanamaz" Memur-Sen’in gerçekleştirdiği iş bırakma, ...
On Binler Anadolu Meydanı’nda Yeni Teklif İçin Haykırdı
Kamu İşvereni’nin 8. Dönem Toplu Sözleşme dönemindeki düşük zam teklifine karşı Memur-Sen teşkilatı ...
Hacı Bayram Tonbul: Teklif Revize Edilmezse İş Bırakacağız
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memu...
Memur-Sen 81 İlde “Yetersiz Teklife Hayır” demek için sahaya çıktı
Memur-Sen teşkilatı Kamu İşvereni’nin 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde verdiği yetersiz teklife 81 ...
“Memurun Emeğini Yok Sayan Teklifi Reddediyoruz”
Kamu İşvereni’nin 8. Dönem Toplu Sözleşme’de 2026 için yüzde 10+6 ve 2027 yılı için yüzde 4+4 zam te...
Enerji Bir-Sen’in Teklifleri Toplu Sözleşme Masasında Müzakere Edildi
Enerji Bir-Sen’in, Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu çalışanları adına 8. Dönem Toplu Sözleşm...
8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşm...
Yetkili Sendika Enerji Bir-Sen Teklifleri
Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Koluna ilişkin 2026-2027 yıllarını kapsayan 8. Dönem Toplu Sözle...
Memur-Sen 8. Dönem Toplu Sözleşme Tekliflerini Açıkladı
Memur-Sen, Kamu görevlilerinin ve emeklilerinin 2026-2027 yıllarında alacakları zam oranlarının ve e...