
GENEL BAŞKAN TONBUL, AFYON’DA KONUŞTU
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul,"Memur-Sen aynı zamanda Arakan'da bir yetimhane, Somali'ye uzanan bir ekmek, Gazze'de bombaların önünde duran bir şemsiye olmaya devam edecek. Nerede bir mazlum, mağdur varsa Memur-Sen orada olacak" dedi.
Genel Başkan Tonbul, teşkilat çalışmalarının ilk durağı olan Afyonkarahisar'da konuştu. Memur-Sen İl Temsilciliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tonbul, sendikacılıkta şubat, mart, nisan ve mayıs aylarının önemli aylar olduğunu hem yapılan işleri anlatmak hem de yeni üyelerle buluşmak üzere Türkiye’nin dört bir yanını dolaştıklarını söyledi.

Teşkilat çalışmalarının ilk durağının Afyonkarahisar olduğunu ifade eden Tonbul, Memur-Sen'in Türkiye'de yetkili konfederasyon olduğunu anımsatarak, "Memur-Sen 10 hizmet kolunda yetkili konfederasyon. Sadece kültür hizmet kolunda yetkili değiliz. Diğer bütün hizmet kollarında Memur-Sen yetkili sendika’’ diye konuştu.
Memur-Sen'in, sadece mali ve sosyal haklar değil, bunların dışında birçok sosyal sorumluluk projesinin öncüsü olduğunu dile getiren Tonbul, şunları kaydetti:
"Memur-Sen aynı zamanda Arakan'da bir yetimhane, Somali'ye uzanan bir ekmek, Gazze'de bombaların önünde duran bir şemsiye olmaya devam edecek. Nerede bir mazlum, mağdur varsa Memur-Sen orada olacak. Geçen günlerde Suriye için Memur-Sen öncülüğünde yine bir kampanya başlatıldı Türkiye'nin her tarafında. Belki bizim sınırlarımız içerisinde olanlara bir şekilde devlet veya vatandaşlar el uzatıyor ama Suriye'nin içerisin de özellikle Humus'ta, Hama'da, Yermuk Kamplarında açlıktan ölümler başladı. Bu insanlar Türkiye'nin veya dünyanın çeşitli yerlerine yayılmış, kopmuş durumdalar. Memur-Sen'i, sendikal faaliyetlerin yanında böyle yardım durumlarında da görüyoruz. İnşallah bundan sonrada yardım faaliyetlerimize devam edeceğiz."
Basın Toplantısının ardından Enerji Bir-Sen İl Yönetimi ve İşyeri Temsilcileri ile bir araya Gelen Başkan Tonbul, sendikal faaliyetler ve enerji hizmet kolundaki çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
DSİ Sosyal Tesislerinde yapılan Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk İl Başkanı Abdurrahman Topatan İl Yönetimi ve işyeri temsilcileri katıldı.
Bu yıl, sadece enerji hizmet kolunda 9 maddelik kazanım elde ettiklerini söyleyen Başkan Tonbul, yetkiyi devraldığımız 2010 yılından bugüne onlarca hak aldık, dedi.2.Dönem Toplu Sözleşme kazanımlardan olan ‘Koruyucu Giyim Yardımı ve Servis Hizmetinin’ çalışanlar için önemli olduğunu vurgulayan Genel Başkan Tonbul, şöyle devam etti.
‘’2014-2015 Toplu Sözleşme Görüşmelerinde aldığımız koruyucu giyim yardımı kurumlarda uygulanmaya başladı. Yine bu yılın kazanımlarından olan Bakanlıklar ve bağlı kuruluşların merkez teşkilatlarında görev yapan personele işe gidiş gelişlerinde faydalanacağı servis hizmeti 2 Ocak itibari ile TEDAŞ,EÜAŞ ve TEİAŞ kurumlarında başladı. Uygulamadan yaklaşık 3 bin personel faydalanıyor. Servis hizmeti ile birlikte aylık 200 TL çalışanlarımızın cebinde kaldı.’’
Sendikacılığın bir maraton olduğunu ifade eden Başkan Tonbul, Toplu Sözleşme dışında yılda iki defa Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı yapıldığını, sahadan gelen taleplerin bu kurullarda görüşüldüğünü söyledi.
Son günlerde gündemi bir hayli meşgul eden Torba Yasa’ya da değinen Tonbul, Kasım ayında yapılan KPDK’da görüşülen ve üzerinde çalışılmasına karar verilen 25 maddenin torbanın içinde yer alması için elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz dedi.

Toplantının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünü ziyaret eden Başkan Tonbul, İl Müdürü Akın Yıldırım’la bir süre görüştü.Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk ve Afyon İl teşkilatıda hazır bulundu.
Sanayi müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Tonbul, İl Müdürlüğündeki üyelerin sorunlarını da Yıldırım’a iletti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akın Yıldırım, Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

