DİCLE ŞUBE DİVAN TOPLANTISI YAPILDI.
Enerji Bir-Sen Dicle Şube Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıda 2014-2015 yıllarını kapsayan 2.Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinin yanı sıra 2013 yılıteşkilat çalışmaları ve Demokratikleşme paketi konuşuldu.
Bölge İstişare Toplantıları kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesine gelen Enerji Bir-Sen Genel Merkez Yönetimi Diyarbakırda toplantı yaptı.Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkan Yardımcılar Mehmet Doğan, Cemil Şentürk, Dicle Şube Başkanı Hüseyin Hatipoğlu Şube Yöneticileri ve İşyeri Temsilcileri katıldı.

Toplantıda, 2013 yılı teşkilat çalışmalarını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Doğan, en fazla özelleştirmenin yaşandığı hizmet kolu olmamıza rağmen üye sayılarımızı bu yılda artırarak rakiplerimize fark arttık. Hizmet kolumuza bağlı 19 kurumda yetkili sendika olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Özelleştirmeden havuza düşen üyelerimizi talepleri doğrultusunda istedikleri kurumlara yerleştirmek için çaba sarf ediyoruz’’ diye konuştu.
2014- 2015 Toplu Sözleşme Görüşmelerine de değinen Doğan, Konfederasyon olarak bu yıl taban aylığa zam talebimiz oldu. Taban aylığa yapılan 123 TL net zam ile çalışanlarımız hem emeklilikte hemde çalışırken karlı çıkacaklar.2700 bin çalışan memurun 2 milyon 350 bini, 2700 TL’nin altında maaş alıyordu.Taban aylığa yapılan zam ile %87’ye tekabül den bu kısım ile 2700 TL’nin üzerinde maaş alan %13’lük kısım arasındaki makası daraltmak için taban aylığa zam önemli olduğunu aktardı.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk ise; 2013 yılı mali hareketliliği değerlendirdi. Geçtiğimiz günlerde Başbakanın açıkladığı demokratikleşme paketine de değinen Şentürk, ‘’Paket bölge halkın için önemli maddeler içeriyor.Daha özgür , daha demokratik bir Türkiye için yeni anayasanın temelini oluşturacak bu paket küçümsenmemelidir.Konfederasyon olarak demokratikleşme paketini olumlu buluyoruz’’ diye konuştu.
Şentürk, sözlerine şöyle devam etti.’’ Konfederasyonumuzun başlatmış olduğu ,Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza ‘’kampanyası kapsamında toplanan 12 milyon 300 bin imza amacına ulaşmıştır. Paketle beraber kamuda başörtüsü serbest olacak ve insanlık ayıbı olarak gördüğümüz bu durum ortadan kalkacak’’
